12 Nisan 2025 15:10

Mersin Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi: Alevi katliamını durdurun

Mersin’de Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi, Colani’nin Türkiye’ye gelişine tepki göstererek AKP iktidarına ve uluslararası kamuoyuna “Suriye’de Alevi katliamını durdurun” dedi.

Mersin Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi: Alevi katliamını durdurun

Fotoğraf: ANKA

Mersin— Suriye’deki Katliamlara Karşı Dayanışma İnisiyatifi, Suriye’de özellikle Alevilere yönelik hak ihlallerine ilişkin Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. Alevi Kültür Dernekleri üyesi Özcan Damla, aralık ayından bu yana Suriye’de yönetimde bulunan HTŞ lideri Colani’nin Antalya’da hükümet yetkililerince karşılanmasına tepki gösterdi.

‘‘Suriye’nin birçok kentinden toplu katliam, kadınların kaçırılması ve tecavüze uğraması gibi insanlık suçu haberleri geldiğini’’ ifade eden Damla, açıklamasında şunları dile getirdi: “HTŞ yönetimi derhal bu saldırılara son vermeli ve Alevilerin meşru ve demokratik taleplerini tanımalıdır. Acilen Suriye’deki bütün kimlikleri ve inançları kapsayacak demokratik bir yönetimin kurulması gerekmektedir. Başta Türkiye hükümeti olmak üzere uluslararası barışı ve insan haklarını korumakla görevli olan kurumların ve uluslararası insan hakları örgütlerinin Alevilere yönelik katliamları durdurmak için harekete geçmelerini, Suriye’de yaşanan katliamların ve kadınlara yönelik şiddet olaylarının sorumlularının yargılanması için gerekli adımları atmalarını talep ediyoruz. Suriye’de Alevilerin korunması ve yardımların bölgeye ulaşması içi uluslararası kuruluşların kontrolünde insani koridorun açılması için çağrıda bulunuyoruz.” (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçi canı bir tahlil parası bile etmedi
Özel hastane, beyin kanaması geçiren işçisini ‘tetkikler pahalı’ diye ölüme yolladı

İşçi canı bir tahlil parası bile etmedi

İşçi Serkan Temelci, Hintli tekelin sahibi olduğu iş yerinden tazminatsız atıldı; işe başladığı özel hastanede ilk gün yere yığıldı, henüz ücret almadığı için parasızdı, hastane pahalı tetkikleri yapmadı; 2 hastane dolaştıktan sonra can verdi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
13 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et